wtorek, 4 marca 2014
Spaghetti carbonara
Zdjęcie z google, ponieważ zanim się zorientowałam, że może trzeba pstryknąć zdjęcie na bloga to już nie było co fotografować :)
Dzisiaj na obiad SPAGHETTI CARBONARA :)
Potrzebujemy:
makaron spaghetti
boczek
2 żółtka
śmietankę 30 % u mnie była 18 %
cebula
czosnek
sól, pieprz, bazylia
Na początku gotujemy makaron. W czasie gdy makaron się gotuje kroimy boczek w drobną kostkę i wrzucamy na dobrze rozgrzaną patelnię. Następnie gdy boczek już się zrumieni zdejmujemy i na tym tłuszczu co smażył się boczek wrzucamy cebulę a następnie czosnek i dusimy 5 minut.
W miseczce mieszamy 2 żółtka, 120 ml śmietanki i dwie łyżki startego sera. Pozostałą śmietanę wlewamy na patelnię gdzie jest cebula i czosnek i dodajemy boczek.Zmiejszamy płomień i dodajemy wymieszane jajko ze śmietaną i serem. Mieszamy i przyprawiamy solą, pieprzem, ja jeszcze dodałam suszoną bazylię. Do tej mieszanki wrzucamy makaron i wszystko razem dobrze mieszamy.
SMACZNEGO !!!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Pyszności ! Kiedyś (jak nie będę na diecie ;) ) to sobie pozwolę ;)
OdpowiedzUsuńJa też na diecie, ale tego nie mogłam sobie odmówić :)
Usuń