Pomysł na obiad z bloga Kruszynki :)
papryka, pomidor, cebula , czosnek, pęczak, olej, 500 ml bulionu, papryka czerwona słodka,sól, pieprz |
Na patelni rozgrzewamy olej, wyciskamy czosnek, chwilę ale nie za długo podsmażamy. Wrzucamy 3/4 szklanki pęczaku, i smażymy około 4 minuty. Po upływie tego czasu wlewamy szklankę bulionu, wsypujemy łyżeczkę papryki czerwonej słodkiej i czekamy aż kasza wchłonie cały płyn. Gdy to się stanie, wlewamy kolejną porcję bulionu. Pęczak gotujemy w ten sposób około 30 min, do miękkości. Pod koniec doprawiamy solą, pieprzem i mieszamy z wcześniej przygotowanymi warzywami.
Smacznego :)
Efekt końcowy:
z konsystancji bardziej jak zupa tak?
OdpowiedzUsuńnie, normalne drugie danie, zdjęcie sprzed odparowaniem :)
UsuńBardzo miło, że zrobiłaś i smakowało :) No i tym bardziej mile, że są zdjęcia i wszystko udokumentowane :D
OdpowiedzUsuń