wtorek, 25 listopada 2014

Obiadowo : schab karkowy otulony kapustą kiszoną i spaghetti aglio olio :)

Bez zbędnych słów.

Dzisiaj zapraszam na dwa dania:

Pierwsze danie:
Schab karkowy w kapuście kiszonej


Potrzebne będą:
schab karkowy
kapusta kiszona
sól, pieprz

Mięso umyć, wytrzeć ręcznikiem papierowym.
Naczynie żaroodprone smarujemy oliwą, kładziemy mięso i przykrywamy kapuchą. Nam poradzono żeby nie solić dodatkowo ponieważ kapusta jest słona.Mimo wszystko można odrobinkę posolić. Danie wyśmienite :). Można podać z pieczonymi ziemniakami :)


Drugie danie:
Spaghetti aglio olio

Najprostsze danie ever :)

Potrzebne będą :
makaron spaghetti
sól, pieprz, czosnek, papryczka chilli, natka pietruszki, oliwa, olej co tam macie w domu :)
Makaron gotujemy al dente lub jak wolicie. W międzyczasie kroimy czosnek i papryczkę w drobną kosteczkę. Gdy makaron się ugotuje, odcedzamy i przelewamy zimną wodą.
Na patelni rozgrzewamy olej wrzucamy czosnek, chwilę smażymy , dodajemy papryczkę, mieszamy aby smaki się połączyły i wrzucamy makaron. Znowu mieszamy i voila obiad gotowy.  Na talerzu posypałam makaron natką pietruszki i posypałam serem żółtym.
Danie pikantne więc nie dla małych dzieci ...


SMACZNEGO :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz